מחשב עם קירור Custom Loop - מה זה בעצם ?
מותאם אישית ברמות הגבוהות ביותר !
ראיתם מחשבים בתצוגה, ראיתם סרטון ביוטיוב, מחשב כזה עם צינורות ומלא צבעים ולא ידעתם איפה או איך בונים מכונה כזו ? כאן אנחנו נכנסים לתמונה!
אבל לפני שנרד איתכם לפרטים, בואו רגע נבין על מה ולמה, ואיך קאסטום לופ עוזר לנו גם ברמת הנראות של המחשב, אבל גם ברמת השימושיות והשקט הנפשי.
אז קודם כל, כשאתם קונים מחשב קצה אתם קונים מ-כ-ו-נ-ה, זה לא עוד מחשב נייד שצורך 30 וואט במאמץ, יש מחשבים שבמאמץ יגיעו לצריכה של מעל ל700 וואט היום כאשר רק המעבד צורך 250 והכרטיס יכול להגיע לצריכה כוללת של מעל ל400…
בשביל זה, הכרטיסים הללו מגיעים עם קירורי אוויר ענקיים, והמעבדים הללו דורשים בפועל קירור אויר מאוד יקר או קירור במערכת סגורה (AIO) מאוד מאוד יקר.
כאן נכנס הקאסטום לופ לתמונה, קודם כל קאסטום לופ זו בעצם מערכת קירור מים, בדיוק כמו זו שקיימת באוטו שלכם, רק שכאן זה גם נראה טוב, ויושב על השולחן בחדר שלכם(או בסלון, או בתוך השולחן, או על הקיר… מה שתחליטו)
אז למה לי לקחת קאסטום לופ ולא מערכת AIO סגורה ולגמור עם כל הכאב ראש הזה ?
המחשב שלנו בשנים האחרונות הוא לא מה שהיה פעם, אנחנו מחפשים מחשב שלא רק חזק, אלא גם אחד כזה שנראה טוב, ואחד כזה שאנחנו יכולים לתכנן אותו על פי ההעדפות שלנו, מערכת בלולאה סגורה תשאיר אותנו עם בחירה די מצומצמת של נראות המערכת, מה גם שהביצועים של מערכת סגורה לא יהיו טובים כמו של מערכת קאסטום מתוכננת היטב עם בלוקים וכ'ו.
אז איך זה עובד ?
נתחיל מהדרך שבה בנויה הלולאה שלנו וכך נוכל להסביר טוב יותר מה דרוש ואיך מגיעים לשם
צינורות
המים בתוך המערכת הסגורה הזו חייבים לעבור מרכיב לרכיב בצורה מסויימת, הצינורות הם בעצם הכלי שלנו להעביר את המים ממקום למקום, והם גם מה שעושה את הסיפור הזה לכל-כך כיף, וכל-כך יפה!
משאבה
זה מה שאחראי להזיז את המים בין כל החלקים השונים שיש בלולאה וככל שהמשאבה תהיה איכותית יותר היא תוכל להחזיק מעמד יותר זמן ולהיות שקטה יותר!
מיכל
כשמו כן הוא, הוא לא חובה במערכת קאסטום אבל הוא מאפשר לשמור על נגישות גבוהה בעת מילוי או ריקון ובינינו, זה גם מוסיף המון!
בלוק
כל התפקיד שלהם זה להעביר את החום מהרכיב שאותו אנחנו מקררים, יש בלוקים כיום לכל דבר,החל ממעבד וכרטיס מסך עד לכונני אחסון ואפילו לזיכרונות!
רדיאטור
התפקיד שלו זה לפזר את החום שמצטבר מהרכיבים השונים ישר לאויר העולם ובכך לקרר את הלולאה, הרדיאטור לבדו אחראי לקירור הרכיבים השונים והוא נמדד על פי תפוקת החום שהרכיבים מוציאים, כלל אצבע זה על כל רכיב ( בימינו ) 240 מ"מ של רדיאטור כדי לשמור על מערכת מאוזנת, אבל אין דבר כזה יותר מדי וככל שנוסיף רדיאטורים נוכל להשתמש במאווררים במהירות נמוכה יותר כדי לשמור על שקט
פיטינגים ( מחברים)
כל המטרה שלהם זה להוות גורם מחבר בין הצינורות לחלקי הקאסטום השונים.
הפלוס
מערכת קירור הטובה ביותר שיש למחשב עבור שימוש 24/7
נראה פשוט פצצה!
מותאם אישית
המינוס
יקר…מאוד!
קושי בתחזוק שוטף (מצריך ידע/זמן) – מי שלא יודע מה הוא עושה יכול לגרום נזק בלתי הפיך וגם מי שיודע מה הוא עושה זה ישאב ממנו המון זמן גם בשביל פעולות פשוטות כמו החלפת כרטיס מסך ו/או שדרוג חלקים במחשב.
האותיות הקטנות
אנחנו ממליצים לעשות טיפול 10000 אחת לשנה עבור מערכות קאסטום, החל מבדיקת הפיטינגים( מחברים ) ועד לבדיקת הצינורות והחלפת המים.
ביטול אחריות – ישנם חברות שלא אוהבות את הפירוק של המוצר שלהם ויכולות לבטל אחריות. אנחנו כאן כדי לתת לכם את המידע ולעזור לכם לבצע את ההחלטות על הצד הטוב ביותר!
אז מה אנחנו מציעים?
ליווי מלא עבור בחירת החלקים השונים, הזמנת החלקים וכמובן הרכבת המחשב בהתאמה מלאה לאופי ולרצונות שלכם.
חלמתם על משהו שראיתם ? השמיים הם הגבול, אנחנו כאן על מנת לבצע את זה בצורה הטובה ביותר.
עבודה עם החברות המובילות בתחום EKWB/BARROW/BITSPOWER/CORSAIR וכן הלאה…
בדיקת נזילות ומיטוב הלולאה לשימוש יומיומי עם הדרכה מפורטת על תפעול שוטף.